top of page

Jämför och hitta rätt företagslån 

Kostnadsfri rådgivning

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Fyll i formuläret och bli matchad med rätt leverantör

Spara tid

TopChoice sparar tid för dig eftersom du slipper leta efter olika leverantörer själv och jämföra deras erbjudanden.

Kostnadsfritt

TopChoice är kostnadsfritt för dig och det finns inga förpliktelser att köpa av leverantörerna som presenteras.

Gratis rådgivning

Behöver du hjälp eller har frågor kan du enkelt få gratis hjälp från TopChoice kundservice.

Fördelar med att sälja fakturor

Factoring är en finansiell tjänst som har blivit allt vanligare bland företagare som vill förbättra sin kassaflöde och minska riskerna med försenade betalningar. Fakturaköp innebär att företaget säljer sina obetalda fakturor till en faktoringsfirma, som i sin tur betalar en del av fakturabeloppet till företaget och tar över ansvaret för att driva in betalningen från kunderna.

Det finns flera fördelar med att sälja fakturor. För det första ger det företaget omedelbar tillgång till likvida medel som annars skulle ha varit uppbundna i obetalda fakturor. Detta gör det möjligt för företaget att betala sina räkningar, investera i tillväxt eller göra andra nödvändiga utgifter. Det kan också bidra till att företaget kan förhandla om bättre villkor med sina leverantörer och kunder.

Företag som säljer fakturor kan också minska risken för försenade betalningar eller obetalda fakturor. När en faktura säljs till en faktoringsfirma, tar faktoringsfirman över ansvaret för att driva in betalningen från kunderna. Detta minskar risken för försenade betalningar eller obetalda fakturor, vilket i sin tur minskar företagets behov av att ha en omfattande kreditkontroll eller att lägga resurser på att driva in betalningar.

En annan fördel med fakturaköp är att det kan förbättra företagets kreditvärdighet. Genom att sälja fakturor och få omedelbar likviditet, kan företaget minska sitt behov av att söka extern finansiering, vilket kan göra det lättare att få lån eller andra kreditfaciliteter i framtiden.

Så här hjälper vi dig hitta rätt leverantör

1

Fyll i formuläret
- Det tar bara 1 minut

Svara på några frågor gällande dina behov. Dessa svar hjälper oss att matcha ihop ditt företag med rätt leverantörer.

2

Vi hittar lämpliga leverantörer för dig

Vår kundtjänst går igenom din ansökan och matchar ihop dig mer rätt leverantör. Om vi behöver mer information tar vi kontakt med dig via SMS, E-post eller telefon.

3

Du matchas ihop med rätt leverantörer

Vi sammankopplar dig med rätt leverantörer som tar kontakt för ett samtal och skräddarsydd offert.

Vad är factoring?

Frigör tid och resurser med hjälp av ett factoring

Image by Scott Graham

Factoring är en finansiell process som många företag använder för att hantera likviditetsproblem som kan uppstå på grund av kunder som betalar sent eller som inte betalar alls. Genom factoring kan företag sälja eller belåna sina fakturor för att få tillgång till kontanta medel direkt istället för att vänta på betalning från sina kunder.

Det är vanligt att branscher med långa kredittider och projektcykler, såsom bygg, entreprenad och hantverk, använder sig av factoring för att hantera sina betalningsflöden. Genom att sälja eller belåna sina fakturor kan företagen undvika att hamna i likviditetsproblem och säkerställa att de har tillräckligt med kapital för att täcka sina löpande kostnader.

Factoring innebär att företag samarbetar med finansföretag eller banker som specialiserar sig på factoringtjänster. Dessa företag kan ge företag tillgång till kontanter genom att köpa eller belåna deras fakturor. Företaget får då en del av fakturabeloppet direkt och finansföretaget eller banken tar på sig risken för att få betalt från kunden.

bottom of page