top of page
  • Skribentens bildGeoffrey Taylor

Så sparar du pengar vid flytt - ta in offerter från flera firmor


Flyttning är ofta en stressig upplevelse med mycket att göra. Att anlita en professionell flyttfirma kan göra hela processen mycket enklare och smidigare, men det är viktigt att välja rätt firma för att undvika problem och besvär längs vägen.

När du söker efter en flyttfirma, se till att de använder sig av Bohag 2010 - de allmänna bestämmelserna för bohagsflyttning som är överenskomna mellan Konsumentverket och flyttbranschen. Detta säkerställer att firman följer bestämda regler och att du som kund får en trygg och säker flyttning.

Det är också viktigt att få in offerter från olika flyttfirmor innan du bestämmer dig för en. Var tydlig med vad du behöver flytta, inklusive tunga möbler eller andra specifika föremål. Detta hjälper dig att få en korrekt prisuppgift och jämföra priser för att hitta det bästa alternativet.

För att undvika obehagliga överraskningar senare, se till att det finns ett skriftligt avtal som anger vad ni har kommit överens om, inklusive pris och eventuella tilläggskostnader. Om det bara finns ett ungefärligt pris, kom överens om en maxgräns för överskridande kostnader.

Kom ihåg att det inte finns någon lagstadgad ångerrätt för transporttjänster, så det är viktigt att tänka noga innan du anlitar en flyttfirma. Men om du av någon anledning behöver avboka tjänsten, kontrollera vilka avbokningskostnader som gäller enligt avtalet och se till att du har en skriftlig bekräftelse.

Kolla också om flyttfirman har ett yrkestrafiktillstånd - det är ett krav enligt lag. Detta säkerställer att företagets försäkringar gäller om något oväntat händer under flytten.

Att flytta kan vara en utmaning, men genom att välja en pålitlig och erfaren flyttfirma och följa dessa tips kan du göra hela processen mycket lättare och stressfri.

Comentarios


bottom of page