top of page

Jämför och hitta rätt inkassoföretag

Pengar rullar in som det ska... Eller?

Ja, iallafall tills betalningen av fakturor uteblir.

Vi hjälper dig hitta rätt inkassoleverantör till ditt företag.

Kostnadsfri rådgivning

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Fyll i formuläret och bli matchad med rätt leverantör

Spara tid

TopChoice sparar tid för dig eftersom du slipper leta efter olika leverantörer själv och jämföra deras erbjudanden.

Kostnadsfritt

TopChoice är kostnadsfritt för dig och det finns inga förpliktelser att köpa av leverantörerna som presenteras.

Gratis rådgivning

Behöver du hjälp eller har frågor kan du enkelt få gratis hjälp från TopChoice kundservice.

Hantera inkasso på ett omsorgsfullt sätt

Att anlita ett inkassoföretag kan vara en effektiv lösning för att hantera obetalda fakturor och minimera förluster för ditt företag. Men det är också viktigt att upprätthålla goda kundrelationer under denna process.
 

För det första är det viktigt att kommunicera tydligt med kunden om att ett inkassoföretag har anlitats för att hantera den obetalda fakturan. Genom att vara öppen och transparent kan du undvika missförstånd och förvirring som kan skada kundrelationen.
 

För det andra är det viktigt att fortsätta att kommunicera med kunden och ge möjlighet för denne att betala skulden innan inkassoföretaget vidtar åtgärder. Detta visar att du fortfarande värdesätter kundrelationen och ger kunden en möjlighet att rätta till situationen innan den eskalerar.
 

När betalningen väl har mottagits är det viktigt att fortsätta att vårda kundrelationen genom att vara professionell och vänlig. Genom att hantera obetalda fakturor på ett effektivt men omsorgsfullt sätt kan du bevara kundrelationen och främja framtida affärsmöjligheter.

Så här hjälper vi dig hitta rätt leverantör

1

Fyll i formuläret
- Det tar bara 1 minut

Svara på några frågor gällande dina behov. Dessa svar hjälper oss att matcha ihop ditt företag med rätt leverantörer.

2

Vi hittar lämpliga leverantörer för dig

Vår kundtjänst går igenom din ansökan och matchar ihop dig mer rätt leverantör. Om vi behöver mer information tar vi kontakt med dig via SMS, E-post eller telefon.

3

Du matchas ihop med rätt leverantörer

Vi sammankopplar dig med rätt leverantörer som tar kontakt för ett samtal och skräddarsydd offert.

Vad är ett inkassoföretag?

Frigör tid och resurser med hjälp av ett inkassoföretag

Image by Scott Graham

Ett inkassoföretag är ett företag som specialiserar sig på att driva in obetalda fakturor och skulder åt andra företag eller organisationer. När en kund inte betalar en faktura inom utsatt tid, kan företaget som äger fakturan vända sig till ett inkassoföretag för att hjälpa till att driva in skulden.
 

Inkassoföretag arbetar vanligtvis genom att skicka påminnelser och kravbrev till den som är skyldig pengar. Om skulden inte betalas efter flera påminnelser, kan inkassoföretaget vidta andra åtgärder som att ta ut en betalningsanmärkning eller vidta rättsliga åtgärder för att driva in skulden.
 

Det finns olika typer av inkassoföretag som specialiserar sig på olika typer av skulder. Vissa företag arbetar med privatpersoner medan andra arbetar med företag och organisationer. Det är viktigt att välja rätt inkassoföretag beroende på vilken typ av skuld som behöver drivas in.
 

Det är också viktigt att komma ihåg att inkassoföretag har strikta riktlinjer att följa när det gäller hur de kan agera när de driver in skulder. De får till exempel inte hota eller trakassera den som är skyldig pengar och måste följa lagstiftningen när de tar ut betalningsanmärkningar eller vidtar andra åtgärder.
 

Sammanfattningsvis är ett inkassoföretag ett företag som hjälper till att driva in obetalda fakturor och skulder åt andra företag och organisationer. Det är viktigt att välja rätt inkassoföretag och att komma ihåg att de måste följa strikta riktlinjer när de driver in skulder.

Viktiga faktorer vid val av inkassoföretag

Jämför flera inkassoföretag för att hitta den bästa lösningen

När du väljer ett inkassoföretag är det viktigt att tänka på flera faktorer. För det första bör du se till att företaget har erfarenhet av inkasso inom din bransch och att de har en god förståelse för dina specifika behov och utmaningar.

Det är också viktigt att undersöka företagets rykte och omdömen från tidigare kunder. Kontrollera även att inkassoföretaget har rätt licenser och är registrerat hos Datainspektionen och Kronofogdemyndigheten.

Tänk också på att välja ett inkassoföretag som erbjuder en transparent och tydlig prissättning samt en personlig service som kan anpassas efter dina behov. Slutligen bör du även kontrollera vilka verktyg och teknologier företaget använder sig av för att säkerställa en effektiv och säker inkasso-process.

bottom of page